Juridische zaken online | pers | contact |  | geavanceerd zoeken

versterkt de zorg voor jeugd

 

Dossiers

 

Jeugdzorg Nederland verzorgt voor haar leden een flink aantal ondersteunende activiteiten. Ze verzamelt cijfers en gegevens in de branche, houdt beleidsontwikkelingen bij en organiseert samenwerkingsverbanden. En ze zet haar expertise op het gebied van bijv. jeugdbescherming, jeugdreclassering en pleegzorg in voor de branche. Al deze activiteiten hebben één ding gemeen: Jeugdzorg Nederland versterkt hiermee de kwaliteit van de zorg voor de jeugd.

 

Op verzoek

De leden van Jeugdzorg Nederland vragen hun branchevereniging elk jaar om een aantal van deze activiteiten uit te voeren. Projecten of activiteiten die bovenop de twee kerntaken komen en apart daarvan gefinancierd worden. Een kamer kan om uitvoering van zo'n aanvullend takenpakket vragen, maar het verzoek kan ook van alle leden komen. Sommige activiteiten zijn (semi)permanent, andere duren niet langer dan een jaar.

Jeugdwet
Sinds 1 januari 2015 is de Jeugdwet van kracht. Bij het samenstellen van de teksten in de dossiers zijn de consequenties van de nieuwe wet voor de organisatie van de zorg voor jeugd nog niet doorgevoerd.

WORD LID!

Alle voordelen op een rij van het lidmaatschap. Lees meer →

TWEETS

@Jeugdzorgned 3 dg RT @Pleegzorg_nl: Save the date: Vooraankondiging Week van de Pleegzorg 2017 van 1 t/m 8 november https://t.co/YLooRF6mAA https://t.co/7y4…
beantwoorden - retweet
@Jeugdzorgned 3 dg RT @stijnverbruggen: 'Van verzorgingsstaat naar verzorgingssteden' is de titel van presentatie @kimputters @SCPonderzoek bij opening Huis v…
beantwoorden - retweet

COLUMN

medewerkers - hspigt-middel-1.jpgStem voor de jeugd! Laat deze stem gehoord worden.
Lees meer →