Juridische zaken online | pers | contact |  | geavanceerd zoeken

versterkt de zorg voor jeugd

 

Nieuwe cao voor Jeugdzorg

26.04.2012 - Na een langdurig en intensief onderhandelingstraject hebben Jeugdzorg Nederland en de vakbonden een cao-akkoord gesloten voor een nieuwe cao Jeugdzorg.

De leden van Jeugdzorg Nederland en de leden van de vakbonden hebben met ruime meerderheid ingestemd met het eerder bereikte onderhandelingsresultaat.  De cao kent een looptijd van 24 maanden.

 

De salarissen worden op 1 mei 2012 verhoogd met 2%. Daarnaast ontvangen werknemers in juni 2012 een eenmalige uitkering van 1,6%. Het onderhandelingsresultaat bevat daarnaast een pakket aan afspraken passend bij de ingrijpende stelselwijziging die op de jeugdzorg af komt. Eén daarvan is de aanpassing van de huidige wachtgeldregeling tot een niveau dat vergelijkbaar is met de wachtgeldregeling van de cao GGZ. Kwaliteit en professionaliteit vormen een ander belangrijk thema in de nieuwe cao. Middels de cao willen partijen bijdragen aan het behoud van de kwaliteit van de zorg.

De cao Jeugdzorg is van toepassing op organisaties voor Jeugd & Opvoedhulp en de Bureaus Jeugdzorg en de ruim 30.000 werknemers bij deze organisaties.

WORD LID!

Alle voordelen op een rij van het lidmaatschap. Lees meer →

TWEETS

@Jeugdzorgned 12 u RT @FNasrullah: Slotsymposium richtlijnen jeugdhulp maandag as Heel mooi resultaat. https://t.co/71EDYG3kJu @YoukeJeugd @Jeugdzorgned @ge…
beantwoorden - retweet
@Jeugdzorgned 1 dg RT @stijnverbruggen: Het begon 2 jaar geleden met Sinterklaasgedicht voor Eerste Kamer over invoering Jeugdwet https://t.co/Uil0HWkQOj http
beantwoorden - retweet

COLUMN

medewerkers - jan-dirk-sprokkereef.jpg'Meer met Mert!'  Lees meer →