Juridische zaken online | pers | contact | print | geavanceerd zoeken

versterkt de zorg voor jeugd

 

Nieuwe cao voor Jeugdzorg

26.04.2012 - Na een langdurig en intensief onderhandelingstraject hebben Jeugdzorg Nederland en de vakbonden een cao-akkoord gesloten voor een nieuwe cao Jeugdzorg.

De leden van Jeugdzorg Nederland en de leden van de vakbonden hebben met ruime meerderheid ingestemd met het eerder bereikte onderhandelingsresultaat.  De cao kent een looptijd van 24 maanden.

 

De salarissen worden op 1 mei 2012 verhoogd met 2%. Daarnaast ontvangen werknemers in juni 2012 een eenmalige uitkering van 1,6%. Het onderhandelingsresultaat bevat daarnaast een pakket aan afspraken passend bij de ingrijpende stelselwijziging die op de jeugdzorg af komt. Eén daarvan is de aanpassing van de huidige wachtgeldregeling tot een niveau dat vergelijkbaar is met de wachtgeldregeling van de cao GGZ. Kwaliteit en professionaliteit vormen een ander belangrijk thema in de nieuwe cao. Middels de cao willen partijen bijdragen aan het behoud van de kwaliteit van de zorg.

De cao Jeugdzorg is van toepassing op organisaties voor Jeugd & Opvoedhulp en de Bureaus Jeugdzorg en de ruim 30.000 werknemers bij deze organisaties.

WORD LID!

Alle voordelen op een rij van het lidmaatschap. Lees meer →

AGENDA

12.12.2015  Geïntegreerde aanpak van kindermishandeling vanuit forensisch en medisch perspectief
Het Landelijk Expertise Centrum Kindermishandeling... Lees meer →

TWEETS

@Jeugdzorgned 2 dg RT @AdvanOosten: #Nieuwsuur volgt de ontwikkelingen in Den Haag op de voet. Verder: nog veel onduidelijk rond decentralisatie jeugdzorg.
beantwoorden - retweet
@Jeugdzorgned 2 dg RT @MonaKeijzer: Nu @GelukLeonard die rapport overheveling #jeugdzorg naar gemeente presenteert. http://t.co/D9BXZgRC27 http://t.co/7doPh4q
beantwoorden - retweet

COLUMN

media - jd-column.jpgWaarom de maatschappij de transitie vol zelfvertrouwen tegemoet kan zien. Lees meer →