‘Trick Me’

Het zal ergens rond 2005 zijn geweest dat ik op de meidengroep aan het werk ben. Het is hoogzomer en het is warm. In het busje van het werk zitten we te wachten op een collega die aan het pinnen is. We gaan namelijk zwemmen.

Zes meiden en ikzelf zitten in de bus. De ramen staan open en op de achtergrond klinkt het nummer “Trick Me” van Kelis.

Alle zes hebben een verschillende achtergrond. In het busje zit een Turks meisje, een Surinaams meisje, een Marokkaanse, Nederlandse en een meisje met een Roma-achtergrond. Allemaal knikken we ons hoofd op de maat van de muziek terwijl een koele zomerbries zachtjes door de ramen waait.

“This is it”, schalt er uit de speakers.

Uiteraard moet de radio harder. En harder. En het liefst nog iets harder. Ik draai elke keer de volumeknop weer een beetje terug.  Geïrriteerd wordt er naast me gezucht.  “Potver, kerel, doe toch niet zo flauw en blijf van die radio af.”

Ik kijk naast me en zie dat ik boos aangekeken word.

Ik doe de radio nog een tikkeltje zachter om uit te leggen dat we niet alleen op de wereld zijn en er andere mensen zijn die last kunnen hebben van het volume van onze muziek.

Een hele diepe zucht naast me.

“Daar gaat het niet om! Je zet de volumeknop de hele tijd op een oneven nummer en door mijn dwangneurose krijg ik daar de kriebels van.”

Ik trek een gek gezicht geef een knipoog en zeg: “Wat als mijn dwangneurose opspeelt van de even getallen?”

Hilariteit en lachen in de bus.

De collega komt terug en we vertrekken richting het zwembad  terwijl iedereen in de bus mee knikt met de maat van de muziek.

En de volumeknop? Die staat op een mooi even getal.

Sinds die dag gaat elke keer als “Trick me” van Kelis voorbijkomt het volume op een even getal.

In de serie ‘Jeugdzorg in de praktijk’ vertellen jeugdzorgprofessionals wat zij meemaken tijdens hun werk. Een van de bloggers is Bjorn van Toorn. Bjorn werkt al dik 20 jaar als professional binnen de jeugd- en gezinshulp bij Pluryn. Met zijn blogs hoopt Bjorn de lezer mee te nemen in verhalen die hij heeft ervaren als bijzonder, gek, mooi, verdrietig, of simpelweg de moeite van het vertellen waard vind. Bjorn is getrouwd, heeft kinderen, en is in zijn vrije tijd bezig binnen de culturele sector met het spelen in bandjes en het organiseren van bandjesavonden. 


Deel deze pagina: