Column: #Ikbendaar

Ik ben daar, schreef Ambassadeur Jeugd Kevin Scholte vorig jaar in februari al. Het is een indrukwekkend gedicht over zijn werk in de gesloten jeugdzorg, dat u echt even moet lezen voordat u de rest van deze column leest….

Ik ben daar om in hen te geloven
Ook al geloven zij dat niet

Ik ben daar om hen in zichzelf te laten geloven
Ook al geloven zij dat niet

Ik ben daar waar zij me nodig hebben
Ook al geloven zij dat niet

uit Ik ben daar’  door Kevin Scholte

Kevin heeft nu groene armbandjes met #ikbendaar laten maken. ‘Nu wil ik er voor zorgen dat ook de professionals zich hierbij laten zien en horen, zodat we met zijn allen werken aan een positiever beeld van de sector’, zo schrijft hij. De andere Ambassadeurs Jeugd hebben dit initiatief inmiddels omarmd. Zij delen hun eigen praktijkervaringen in de jeugdzorg op social media, met de hashtag #ikbendaar en ze dragen het groene armbandje. Zoals Carien, Claudia, Irene, Jan Pieter, Mohini, Thomas en Elly.

Kevin stuurde de woordvoerders jeugd in de Tweede Kamer een armbandje toe in aanloop naar het jeugdzorgdebat later vandaag en ook ik kreeg er eentje van hem. Ik vind het een prachtige actie en dus draag ik de #ikbendaar-armband graag! Als brancheorganisatie zijn we bezig om het stelsel te vereenvoudigen, faire tarieven voor ons werk betaald te krijgen en de organisatie en hulp voor kinderen en jongeren te verbeteren. Het is goed dat de jeugdzorgwerkers van zich laten horen en laten zien wat deze vraagstukken concreet in de praktijk betekenen. Via een speciale pagina op de website van beroepsvereniging BPSW is het armbandje nu door iedereen te bestellen. Doe dus ook mee!

Om met de woorden van de Ambassadeurs Jeugd af te sluiten: ‘Met dit armbandje #ikbendaar laat jij zien te willen gaan voor een betere jeugd(hulp). Draag je bandje, post een foto en deel jouw inspirerende verhaal waarom jij daar bent! Ondanks alles laten wij ons niet uit het veld slaan. Samen gaan we voor verbeteringen en samenhorigheid. Samen kleuren we de jeugdzorg weer groen.’ Bestel jouw armbandje hier!

Hans Spigt,
Voorzitter Jeugdzorg Nederland

23 juni 2020


Deel deze pagina: