De StroomOP app is live!

Met de StroomOP app kunnen jongeren van 16-23 jaar die jeugdhulp ontvangen, ouders met een kind dat jeugdhulp ontvangt en jeugdhulpprofessionals hun ervaringen met en mening over de  jeugdhulp delen. Elke maand staat er een ander onderwerp centraal waar de panelleden vanuit hun eigen perspectief input op geven via stellingen en vragen. Deelname kost maximaal 10 minuten per maand. Ook kunnen panelleden hun eigen antwoorden ten opzichte van het gehele panel inzien en worden de resultaten van het panel gedeeld in nieuwsberichten in de app.

Deelname aan het StroomOP panel geeft jongeren, ouders en professionals een platform om te delen wat volgens hen nodig is om de jeugdhulp te verbeteren. De resultaten van de peilingen onder het StroomOP panel worden, samen met andere gegevens van bijvoorbeeld CBS en aanbieders, gebruikt in de StroomOP Monitor. Deze monitor geeft zicht op ontwikkelingen in de jeugdhulp, specifiek voor de speerpunten van het actieplan Best passende zorg voor kwetsbare jongeren (BGZJ). In dit actieplan staat beschreven hoe de hulp, en ook het onderwijs, voor kwetsbare kinderen en gezinnen verbeterd moet worden. Het gaat bijvoorbeeld om het verminderen van gedwongen afzonderen, het terugdringen van suïcides, best passend onderwijs, individueel maatwerk bieden en werken vanuit een gezinsgerichte aanpak. De StroomOP Monitor wordt binnenkort gelanceerd.

Wil jij je ervaringen met de jeugdhulp delen? Word dan lid van het StroomOP panel! Download de app via de App store of Google Play en meld je aan. Behoor je zelf niet tot de doelgroep van het panel, maar ken je mensen die mogelijk lid willen worden? Deel dan dit bericht met hen.

Waarom meedoen aan  het StroomOP panel, bekijk dan deze video:

 


Deel deze pagina: