Jeugdzorgmanifestatie op 15 maart

 

Jeugdzorg Nederland steunt de jeugdzorgmanifestatie op het Malieveld op 15 maart aanstaande. Werkgevers en werknemers in de jeugdzorg zijn het er over eens dat er stevige veranderingen nodig zijn in het jeugdzorgstelsel, dat de bezuinigingen moeten stoppen en dat jeugdzorgprofessionals meer waardering verdienen.

Het kabinet houdt vast aan de onverstandige bezuinigingsplannen en blokkeert zo het overleg over verbeteringen. Diverse jeugdzorgorganisaties stellen bussen beschikbaar voor medewerkers die op 15 maart aanwezig willen zijn op het Malieveld. Steeds meer bestuurders van jeugdzorgorganisaties hebben aangegeven dat zij ook aanwezig zullen zijn om hun erkenning en waardering voor de jeugdzorgwerkers kenbaar te maken. Olaf Prinsen, directeur van Jeugdzorg Nederland: ‘Wij staan pal achter onze jeugdzorgprofessionals, die dag in dag uit klaarstaan voor kwetsbare gezinnen en kinderen. Zij hebben het zwaar te verduren, zowel in de beeldvorming als in hun dagelijkse werk. Dat het stelsel vastloopt heeft directe gevolgen voor hun werk, zoals te veel administratief gedoe, een hoge werkdruk en steeds complexere problematiek. Er wordt al heel lang gepraat over oplossingen, maar Den Haag pakt niet door. Daarom staan wij 15 maart op het Malieveld’.

De jeugdzorgmanifestatie vindt plaats op dinsdag 15 maart 2022 van 13.00 tot 14.30 uur op het Malieveld in Den Haag en wordt georganiseerd door vakbonden FNV en CNV. Naast jeugdzorgwerkers en werkgevers zullen ook jongeren, ouders en andere partijen zoals jeugdadvocaten deelnemen aan het protest.

 

Lees voor meer informatie over de veranderingen die nodig zijn in het jeugdzorgstelsel ook het SER-advies ‘Jeugdzorg: van systemen naar mensen’ waar werkgevers en werknemers aan meewerkten

 


Deel deze pagina: