Kerst, het feest van iedereen

Wat was ik apetrots op de prachtige kinderen die aan ons zijn toevertrouwd! Met hen vierden we het kerstfeest op twee verschillende scholen. Qua logistiek was dat al een huzarenstukje op zich.

De kleren kozen we heel zorgvuldig samen uit. Ze zijn nog klein, maar ze wisten precies wat ze wilden en waar je dat kon halen. Wat zijn we ook druk bezig geweest met de haartjes. Daarvan wisten ze ook precies hoe het moest. En wat zagen ze er stuk voor stuk geweldig uit!

Op school aangekomen, kropen ze bij mij op schoot en ze legden ze hun handjes in de mijne. Stiekem vonden ze het toch een beetje spannend. Op dat moment was de diepe pijn van de moeder bijna tastbaar. Ze had er zo graag bij willen zijn vandaag. Maar helaas was dat niet mogelijk. Moeder heeft nog andere kleintjes om voor te zorgen en ze woont ver weg. En precies deze dag lag daar in de regio het openbaar vervoer ook nog eens plat.

Daarom een shout out naar alle moeders en vaders die het zorgen voor hun kind voorzichtig (tijdelijk) los durven te laten aan de ander ♥

Kerst: het feest van licht in werkelijk alles wat gebroken is


In de serie ‘Jeugdzorg in de praktijk’ vertellen jeugdzorgprofessionals wat zij meemaken tijdens hun werk. Pien van der Hoff is 62 jaar, getrouwd en moeder van zeven volwassen kinderen. Twee van hen zijn als pleegkind bij haar komen wonen en daarna geadopteerd. Op dit moment wonen er zeven kinderen in het gezinshuis van Pien, op een ruime boerderij in het buitengebied.

 


Deel deze pagina: