Leon Noorlander nieuwe directeur Jeugdzorg Nederland

Leon Noorlander treedt op 1 februari 2024 bij ons in dienst als directeur. Hij volgt Olaf Prinsen op die onlangs werd geïnstalleerd als burgemeester van Heerde. Noorlander is sinds 2019 adjunct-directeur bij Pharos, een landelijk expertisecentrum dat bijdraagt aan het terugdringen van gezondheidsverschillen in Nederland.

Noorlander treedt aan in tijden van grote veranderingen. Zo wordt er volop gewerkt aan de Hervormingsagenda Jeugd 2023-2028. Deze bevat een groot pakket afspraken om de jeugdzorg te verbeteren en financieel houdbaar te krijgen. Ook ziet Jeugdzorg Nederland de komende jaren voor zichzelf een grotere rol weggelegd in het maatschappelijk debat.

Ronnie van Diemen, voorzitter Jeugdzorg Nederland: “Met Leon Noorlander krijgen we een directeur die past bij de volgende stappen die we als branchevereniging willen zetten. We willen ons verder ontwikkelen tot een krachtige sector die kennis en expertise samenbrengt en actief bijdraagt aan onze gezamenlijke maatschappelijke opgave om alle kinderen gezond en veilig te laten opgroeien. Leon is een enorm gedreven persoon, die samen met onze leden de schouders wil zetten onder de uitdagingen die dat met zich meebrengt. Ik kijk dus erg uit naar zijn komst!“

Ook Noorlander zelf is enthousiast: “Alle kinderen en jongeren verdienen een eerlijke kans op een goed leven. Dat gaat helaas te vaak niet vanzelf. Daarom is de jeugdzorg een onmisbare ondersteuning voor deze kinderen en hun ouders. Ik heb heel veel zin en energie om samen met onze leden deze ondersteuning in de komende jaren verder te versterken en de uitdagingen waar we voor staan in gezamenlijkheid aan te pakken.”


Deel deze pagina: