Nieuwe voorzitter: Hans Spigt

Op 1 maart 2016 begint Hans Spigt als voorzitter van Jeugdzorg Nederland. Hij volgt Hans Kamps op, die de voorzittershamer op 1 januari 2016 neerlegde. Hans Spigt was eerder wethouder in Dordrecht en Utrecht en bestuurslid van de VNG. Het bestuur van Jeugdzorg Nederland was nadrukkelijk op zoek naar een voorzitter met een ‘gemeentelijk profiel’, dat aansluit bij de decentralisatie van de jeugdzorg.

Hans Spigt: ‘Vanaf 2002 ben ik in verschillende bestuurlijke rollen en verantwoordelijkheden betrokken geweest bij het jeugddomein. Als wethouder in Dordrecht heb ik geëxperimenteerd met een integrale wijkteam-aanpak, als wethouder in Utrecht heb ik meegewerkt aan de ontwikkeling van de Utrechtse aanpak van het jeugdbeleid. Daarbij draaide het steeds om een coproductie van mensen, meningen en de wil om iets te bereiken. Dat geldt ook voor de toekomst van de jeugdzorg en daar wil ik me graag aan verbinden‘.

Het bestuur van Jeugdzorg Nederland is ervan overtuigd in Hans Spigt een goede, ervaren voorzitter te hebben gevonden. Hij gaat de komende periode in samenspraak met de leden van Jeugdzorg Nederland en alle andere betrokken partijen vormgeven aan de toekomst van de brancheorganisatie, passend bij de transitie-opgave waar de sector in zit. 

documents - hansspigt024final-klein.jpg


Deel deze pagina: