Politiek aan de slag met Kindcentra 2020

Partijen in de Tweede Kamer willen nog deze kabinetsperiode aan de slag met de ideeën van Kindcentra 2020. Dat bleek vrijdag 9 oktober in Den Haag tijdens het symposium Kindcentra 2020, een realistisch perspectief. Woordvoerders van VVD, CDA, PvdA, SP, GroenLinks en D66 waren unaniem in hun wens het kabinet te bevragen op de plannen voor onder andere het creëren van een wettelijke basis om vanuit één organisatie kinderopvang en primair onderwijs aan te bieden.

Kindcentra 2020, bestaande uit bestuurders uit het primair onderwijs en kinderopvang, wethouders en Het Kinderopvangfonds, presenteerde op 9 oktober, onder leiding van dagvoorzitter Frénk van der Linden, de uitwerking van alle plannen die in boekvorm werden aangeboden aan Mariëtte Hamer, voorzitter van de SER. 

Keuze voor kindcentra
Met de plannen van Kindcentra 2020 wordt een nieuwe entiteit toegevoegd aan het palet van voorzieningen voor  kinderen – het kindcentrum – waar het mogelijk is om vanuit één organisatie een breed pakket aan opvang, onderwijs, sport, spel en cultuur aan te bieden. Kinderen krijgen de beste kansen om hun talenten te ontwikkelen; doorlopende ontwikkelingslijnen, dagarrangementen en kindnabije zorg horen hierbij. De pedagogische professionals werken vanuit het belang van kinderen, met kennis uit verschillende disciplines. 

Platform voor Kindcentra
Het initiatief krijgt brede steun; naast de genoemde politieke partijen gaven ook diverse branches, ouder- en leerkrachtvertegenwoordigers en werkgevers- en werknemerskoepels aan de plannen van Kindcentra 2020 te steunen. Dit deden zij door tijdens het symposium toe te treden tot het Platform voor Kindcentra 2020, een platform voor organisaties die het initiatief steunen. Ook Jeugdzorg Nederland, vertegenwoordigd door voorzitter Hans Kamps, trad toe tot het Platform.

Lees meer op de website van Kindcentra 2020.


Deel deze pagina: