Ronnie van Diemen nieuwe voorzitter Jeugdzorg Nederland

Ronnie van Diemen wordt de nieuwe voorzitter van Jeugdzorg Nederland. De leden stemden vandaag unaniem in met de voordracht van het bestuur. Van Diemen, die tot juni dit jaar directeur-generaal curatieve zorg bij het ministerie van VWS was, neemt per 1 februari het stokje over van huidig voorzitter Hans Spigt.

“Ronnie van Diemen past bij ons en bij onze ambities. We willen sterker worden als vereniging en zelfbewuster zijn naar buiten toe. Ronnie van Diemen is verbindend, betrokken, analytisch en laat een scherpe visie zien op de toekomstige ontwikkelingen van de jeugdzorg”, aldus de bestuurscommissie die adviseerde over haar voordracht. Opgeleid als kinderarts was Van Diemen later onder meer bestuurder in de GGZ, inspecteur-generaal bij de IGJ en directeur-generaal curatieve zorg bij VWS.

Ronnie van Diemen kijkt uit naar het voorzitterschap van Jeugdzorg Nederland. “Alle kinderen, en hun ouders, doen ertoe in onze samenleving. Ik vind het bijzonder om een bijdrage te mogen leveren aan het versterken van de hulp en begeleiding van kinderen die kwetsbaar zijn. Juist in een tijd dat vertrouwen nodig is om het met alle betrokkenen waar te maken.”


Deel deze pagina: