Save the date Week van de Pleegzorg 2021: van 3 t/m 10 november

Van 3 tot en met 10 november is de Week van de Pleegzorg. Met deze actieweek wil Pleegzorg Nederland, onderdeel van Jeugdzorg Nederland, aandacht vestigen op pleegzorg en het tekort aan pleegouders.

Kick off: #groenlicht op 2 november om 20:00 uur

Op dinsdagavond 2 november om 20 uur geeft Pleegzorg Nederland groen licht voor de Week van Pleegzorg 2021 vanaf het bordes van het stadhuis in Rotterdam. Wethouder Jeugd van Rotterdam Judith Bokhove, Gijs Staverman (radiomaker en pleegouder), Sergio Vyent (auteur en voormalig pleegkind) en Lily Monori van Dijken (auteur en voormalig pleegkind) zullen gezamenlijk de Week van de Pleegzorg aftrappen.  Zij ontsteken om 20.00 uur een enorm lichtkanon waarna vervolgens landmarks als het Rotterdamse Stadhuis, het KPN hoofdkantoor, de Euromast en vele andere gebouwen in het land van Breda tot Sneek en van Vlissingen tot Den Helder op groen worden gezet.

Teveel kinderen vallen buiten de boot door een structureel tekort aan beschikbare pleegouders. Nog steeds wachten ruim 850 kinderen op een pleeggezin. Zij wonen nu op een plek waar het voor hen niet stabiel genoeg is. Hun leven en hun vrije ontplooiing staan in de wacht. Om voor hen het licht ook op groen te zetten, zijn er meer pleegouders nodig. In deeltijd, kortdurend of voor langere tijd. Tijdens de Week van Pleegzorg wil Pleegzorg Nederland met alle lokale pleegzorgorganisaties meer mensen enthousiasmeren voor het pleegouderschap. Zodat ieder kind zo thuis mogelijk kan opgroeien.

Tijdens de Week van Pleegzorg staan er veel verschillende activiteiten op de agenda in samenwerking met gemeenten, zoals netwerkbijeenkomsten en speciale activiteiten om pleegouders in het zonnetje te zetten.


Deel deze pagina: