TV-serie over jeugdzorg

Zondag 21 september zendt RTL 8 de tweede aflevering uit van de tv-serie ‘Ieder Huisje…’, waaraan Jeugdzorg Nederland en jeugdzorgorganisaties inhoudelijke input geleverd hebben geleverd. De eerste aflevering – afgelopen zondag 14 september – draaide om jongeren met een verslaving. In de in totaal zeven afleveringen komen ook thema’s als jeugdcriminaliteit, complexe pleegzorg en sexting aan bod.

Tienduizenden mensen komen thuis jaarlijks ongewild in situaties terecht waar ze zonder professionele hulp niet uitkomen. De RTL 8-serie ‘Ieder Huisje…’ draait om kinderen, jongeren en hun families die de begeleiding van jeugdzorg nodig hebben om hun problemen het hoofd te bieden. Jeugdzorg Nederland en jeugdzorgorganisaties hebben inhoudelijke input geleverd voor de scripts van deze tv-serie.

Komende zondag staat het thema ‘Vechtscheidingen’ centraal. Familie De Vries komt na financiële problemen in een vechtscheidingen terecht waarbij de twee kinderen van elkaar gescheiden worden. Jeugdzorg vecht voor het herstellen van de rust in het gezin.

Diverse thema’s
In zeven afleveringen staat steeds een ander actueel thema centraal, zoals verslaafde jongeren, vechtscheiding, jeugdcriminaliteit, complexe pleegzorg en sexting (het verspreiden of delen van seksueel getinte foto’s of berichten via mobiele telefoons of andere mobiele media). In de gedramatiseerde verhalen, die op waargebeurde cases zijn gebaseerd, is te zien hoe jeugd- en jongerenwerkers omgaan met de problematiek in de maatschappij van tegenwoordig.

 


Deel deze pagina: