Week van de Pleegzorg start met wervingsacties bij sportverenigingen

Van 31 oktober t/m 7 november is het de Week van de Pleegzorg

Met de jaarlijkse actieweek vraagt Pleegzorg Nederland aandacht voor het belang van pleegzorg. Op dit moment zijn er in Nederland ruim 19.000 pleegkinderen. Pleegouders zijn van onschatbare waarde én heel hard nodig, voor de pleegkinderen van nu maar ook die van de toekomst. Het doel is om 3.500 nieuwe pleegouders te werven.

Samenwerking sportverenigingen

Met de actie ‘Doneer je sporthek’ werkt Pleegzorg Nederland dit jaar samen met sportverenigingen om aandacht te vragen voor pleegzorg. Sportclubs kunnen op een simpele manier een bijdrage leveren aan de campagne Supergewone mensen gezocht door hun sporthek beschikbaar te stellen voor een spandoek. In heel het land helpen sportverenigingen mee bij de werving van nieuwe pleegouders, waaronder de betaald-voetbalclubs van Willem II, AZ en Telstar. Komende week worden er verspreid over het hele land 1.500 spandoeken opgehangen.

Aftrap woensdagochtend 31 oktober

De Week van de Pleegzorg start op woensdagochtend 31 oktober tijdens de Pleeggrootouderdag in jeugddorp De Glind. De aftrap is in lijn met de sportieve insteek dit jaar en wordt verzorgd door ‘De spelers van Lucky Ajax’: Sjaak Swart, Simon Tahamata, John Bosman en Dick Schoenaker. Zij spelen een (mini) wedstrijd tegen een team van pleeggrootouders en pleegkleinkinderen.

Week van de Pleegzorg 2018

In de Week van de Pleegzorg worden overal in Nederland activiteiten georganiseerd, zoals een boekpresentatie, ‘gast-aan-tafel’ bij pleegouders voor lokale politici en beleidsmakers, een pleegouderontbijt en een webinar voor mensen die overwegen om pleegouder te worden. Op weekvandepleegzorg.nl staat een overzicht van alle activiteiten.


Deel deze pagina: