Werf pleegouders, doneer je schoolhek

In Nederland wonen ruim 19.000 kinderen voor kortere of langere tijd in een pleeggezin. Pleegouders zijn van grote waarde én heel hard nodig, maar het aantal nieuwe ouders dat zich aanmeldt, daalt. Met de actie ‘Doneer je schoolhek’ zoekt Pleegzorg Nederland, onderdeel van Jeugdzorg Nederland, de samenwerking met het onderwijs voor de werving van nieuwe pleegouders.

Scholen kunnen een bijdrage leveren aan de campagne Supergewone mensen gezocht door hun schoolhek beschikbaar te stellen. Er zijn drie spandoeken ontworpen voor de onderbouw en de bovenbouw van het basisonderwijs en voor het voortgezet onderwijs. De pleegzorgorganisaties zorgen dat er een spandoek naar keuze bij de deelnemende scholen op het schoolhek wordt opgehangen.

“Scholen bouwen elke dag aan de toekomst van hun kinderen. Pleegouders staan dag en nacht klaar om een kind een duwtje in de rug te geven. Samen kunnen we ervoor zorgen dat kinderen niet alleen tijdens de schooluren, maar ook voor en na school een warme plek hebben waar ze zich goed voelen,” aldus Annet van Zon, bestuurslid en portefeuillehouder Pleegzorg van Jeugdzorg Nederland

Meer informatie en een overzicht van de spandoeken staan op de campagnesite van Supergewone mensen gezocht.

 


Deel deze pagina: