Boekpresentatie van ‘Die ene jongere’ in Nieuwspoort

Donderdag 13 februari is het boek ‘Die ene jongere’ gepresenteerd in een bomvolle zaal van Nieuwspoort in Den Haag. In ‘Jeugdzorgprofessionals over die ene jongere, twintig verhalen uit het hart’, vertellen professionals over die ene jongere die ze nooit vergeten zijn.

Het doel van het boek is om in al het mediageweld over tekorten, sluitingen en ‘gedoe’, ook een andere kant te laten zien: de bijzondere, mooie, maar soms complexe en verdrietige dingen uit het leven van jongeren en het werk van de jeugdzorgprofessional: een ‘eerbetoon aan de jongere’ en een ‘ode aan de jeugdzorgwerker’.

In gezelschap van jeugdzorgprofessionals, bestuurders, jongeren en Kamerleden stonden deze twintig verhalen uit het hart centraal. De eerste exemplaren van het boek werden door Hans Spigt, voorzitter van Jeugdzorg Nederland, uitgereikt aan de aanwezige Kamerleden. Op 14 februari hebben in het kader van Valentijnsdag alle wethouders in Nederland met de portefeuille Jeugd het boek bezorgd gekregen.

Het boek staat nu ook online en is via deze link te downloaden. De afzonderlijke verhalen kunt u ook lezen op onze website.


Deel deze pagina: