Die ene jongere

11/02/2020

Groepsknuffel en weer verder

Henk Jonker is directeur van stichting Jeugddorp De Glind. Een gesprek met een zestienjarig meisje zorgde ervoor dat hij pleegvader werd. “Haar naam weet ik niet meer, maar het moet in 2011 geweest zijn. Ik...

Lees meer

04/02/2020

Een grenzeloze ijsbreker

Eline Schouten was teamleider bij Transferium. Bram, een ‘naam in jeugdzorgland’ werd negen jaar geleden in haar groep geplaatst. “Bram was ‘een naam in jeugdzorgland’. Zo werd hij aangekondigd toen hij negen jaar geleden opgenomen...

Lees meer

28/01/2020

Een tweede kans

Melissa Steijn werkt bij Jeugdbescherming west. Louise was een van haar eerste pupillen. Ze heeft nog steeds contact met haar. “Toen Louise mijn pupil werd, was ze dertien jaar. Ik zag een kind met een...

Lees meer

22/01/2020

Léven

Clarine Corstens werkt bij de Bascule in Amsterdam. Tineke was een van de meiden die daar naar de dagbehandeling kwam. Tineke kreeg een miskraam toen Clarine zelf zwanger was. “Twaalf jaar geleden werkte ik als...

Lees meer

14/01/2020

De wereld aan haar voeten

Willem van der Laan begeleidt jongeren naar zelfstandigheid bij Juzt in Noord-Brabant. Jasja reist de wereld over en komt tussendoor nog steeds bij hem thuis. “Jasja werd geplaatst op de zelfstandigheidstraining van Juzt. Ze woonde...

Lees meer

13/01/2020

In het binnenste schilletje

John Jacobs is jongerenwerker bij Juzt in Noord-Brabant. Stefano zat bij hem op de groep en werd zijn pleegzoon. “Stefano kwam op mijn groep op 4 februari 1999. Ik herinner me een guitig, blond koppie....

Lees meer